ours-idefisc

Idefisc — Belastingsnieuws

Er is niet langer een Staatssecretaris voor Fraudebestrijding

Sinds vele jaren was het gebruikelijk dat een staatssecretaris voor fraudebestrijding deel uitmaakte van de regering. Daarvoor was dit eerder een 'regeringscommissaris'.

Dat was een vreemde situatie. Fiscale fraude is zonder twijfel een misdaad, maar er bestaat geen enkele ander misdrijf dat leidde tot de aanstelling van een volwaardige staatsecretaris. Er is nooit een staatssecretaris voor de strijd tegen moord, afpersing of drugshandel geweest.

In de ogen van onze bestuurders is fiscale fraude een ernstig misdrijf en weegt het zelfs zwaarder dan de misdaden die net werden aangehaald.

Er was zelfs nooit - en overigens nog steeds geen - staatsecretaris voor de strijd tegen het terrorisme, een problematiek die de bevolking nochtans terecht bezighoudt. Wellicht omwille van de vaststelling van het nutteloze karakter van de functie werd beslist deze opdracht toe te vertrouwen aan ... de minister van Financiën. Gek toch dat men daar niet eerder aan gedacht heeft... Of is het misschien niet logisch dat de minister van Financiën zich ontfermt over fiscale fraude?

ours-idefisc
Idefisc — Actualités Fiscales
©2003-2020 Idefisc & Words and Wires W3validator