ours-idefisc

Idefisc — Belastingsnieuws

Zichzelf ten koste van het beest bedienen ...

Een bepaald deel van Wallonië en Brussel wordt momenteel geteisterd door schandalen.

We moeten er ons echter wel van bewust zijn dat de leden van die partij niet oneerlijker zijn dan de anderen. Ze zijn gewoon reeds vele jaren aan de macht in een publiek systeem dat haar activiteiten alsmaar verder uitbreidt, zonder bij iemand te horen.

De vzw’s die gesubsidieerd worden door de openbare besturen, nog meer dan de intercommunales, hebben geen andere aandeelhouders dan publieke entiteiten en zij die meerderheidsaandeelhouder zijn, zijn dus terzelfdertijd de controlerende en de gecontroleerde entiteiten.

Het heeft geen zin om aan te dringen op het ontslag van zij die zichzelf teveel « ten koste van het beest bediend » hebben en hen te vervangen door anderen die vroeg of laat hetzelfde zullen doen als het huidige systeem behouden blijft.

Wat we moeten in vraag stellen, is het idee op zich om aan openbare besturen gehele delen van de economie waar de bedrijven zich veel beter mee zouden bezighouden. Als het echt nodig is, moeten we mensen kiezen die zich bezighouden met het leger, de politie of buitenlandse zaken, maar niet om elektriciteit de produceren, om maaltijden te bereiden of sportcentra te beheren. Kortom : de Staat, de gewesten en de gemeenten weer op hun plaats zetten.

ours-idefisc
Idefisc — Actualités Fiscales
©2003-2020 Idefisc & Words and Wires W3validator