ours-idefisc

Idefisc — Belastingsnieuws

Verlenging van verschillende aangifte- en betalingstermijnen

Op elk niveau van de (federale en gewestelijke) fiscale bevoegdheid werden maatregelen genomen om verschillende termijnen in fiscale zaken te verlengen. De maatregelen zijn niet overal dezelfde, zodat men zich zeker goed moet informeren bij de betrokken administraties.

We kunnen bijvoorbeeld citeren:

Op federaal niveau: mogelijkheid tot het vragen van afbetalingsplannen voor alle federale belastingschulden (bedrijfsvoorheffing, BTW, Ven.B., PB, RPB, enz.) ; automatisch uitstel van 2 maanden voor betaling van de BTW en bedrijfsvoorheffing. In het Waals Gewest verlenging met 4 maanden van de termijnen om aan de registratieformaliteit te voldoen (door administratieve tolerantie) en de termijnen voor de betaling van de registratierechten; opschorting van de betalingstermijnen van de gewestbelastingen; bevriezing van de bezwaartermijnen.

In Brussel en het Vlaams Gewest: verlenging met 2 maanden van de betalingstermijn voor onroerende voorheffing, verlenging met 4 maanden voor de neerlegging van de aangifte en van de betalingstermijnen voor successierechten; verlenging met 2 maanden van de betalingstermijn van de verkeersbelasting en de inverkeerstelling.

ours-idefisc
Idefisc — Actualités Fiscales
©2003-2020 Idefisc & Words and Wires W3validator