ours-idefisc

Idefisc — Belastingsnieuws

Verlenging van verschillende aangifte- en betalingstermijnen

Op elk niveau van de (federale en gewestelijke) fiscale bevoegdheid werden maatregelen genomen om verschillende termijnen in fiscale zaken te verlengen. De maatregelen zijn niet overal dezelfde, zodat men zich zeker goed moet informeren bij de betrokken administraties.

We kunnen bijvoorbeeld citeren:

Op federaal niveau: mogelijkheid tot het vragen van afbetalingsplannen voor alle federale belastingschulden (bedrijfsvoorheffing, BTW, Ven.B., PB, RPB, enz.) ; automatisch uitstel van 2 maanden voor betaling van de BTW en bedrijfsvoorheffing. In het Waals Gewest verlenging met 4 maanden van de termijnen om aan de registratieformaliteit te voldoen (door administratieve tolerantie) en de termijnen voor de betaling van de registratierechten; opschorting van de betalingstermijnen van de gewestbelastingen; bevriezing van de bezwaartermijnen.

In Brussel en het Vlaams Gewest: verlenging met 2 maanden van de betalingstermijn voor onroerende voorheffing, verlenging met 4 maanden voor de neerlegging van de aangifte en van de betalingstermijnen voor successierechten; verlenging met 2 maanden van de betalingstermijn van de verkeersbelasting en de inverkeerstelling.

Prolongation de divers délais de déclaration et de paiement

A chaque niveau de pouvoir fiscal (fédéral et régional), des mesures ont été prises pour prolonger divers délais en matière fiscale. Les mesures ne sont pas identiques partout, de telle sorte qu’il convient de bien se renseigner auprès des administrations concernées.

On peut citer, par exemple :

Au niveau fédéral : possibilité de demander des plans de paiement pour toutes les dettes fiscales fédérales (précompte professionnel, TVA, ISOC, IPP, IPM, etc.) ; report automatique de 2 mois pour le paiement de la TVA et du précompte professionnel.

En région wallonne : prolongation de 4 mois des délais de présentation à la formalité de l’enregistrement (par tolérance administrative) et des délais de paiement des droits d’enregistrement ; suspension des délais de paiement des taxes régionales ; gel des délais de réclamation.

A Bruxelles et en Région flamande : prolongation de 2 mois du délai de paiement du précompte immobilier, prolongation de 4 mois du dépôt de la déclaration et des délais de paiement de droits de succession ; prolongation de 2 mois du délai de paiement de la taxe de circulation et de mise en circulation. </p>
ours-idefisc
Idefisc — Actualités Fiscales
©2003-2020 Idefisc & Words and Wires W3validator